Bellingham High School

Sa nu har jag borjat skolan. WIE. Jo men det ar faktiskt kul, vaaaaldigt annorlunda fran Sverige dock. Sa skolan heter Bellingham High School, BHS, och har ca 1000 elever. Det ar tre grades, freshman, sophomore, junior och senior. Jag ar junior, tillsammans med andra 91or och 92or. De delar in en i arskullar fran natt datum i augusti manad, inte ar som hemma. Sa jag ar en av de yngsta i min grade, vilket ar lite udda. Ar van att vara stor (ar ju aprilbarn). Det ar alla fall en jattefin skola, ser helt nybyggd ut. Vilket den inte ar, inte saaa ny alla fall.

Sa en vanlig dag borjar typ 6.30 (i know.....) med att Alyssa vacker mig, och jag anstranger mig enormt for att komma ur sangen. Sen ater vi frukost, gor oss i ordning osv. och sen aker vi till skolan. Det tar ca 15 minuter med bil dit, sa vi far skjuts. Connor ska borja kora om nara veckor dock, det ar nagot med hans korkort.
Sen gar jag och lamnar alla sportgrejer i omkladningsrummen, och sen gar man ut i stora hallen och pratar med folk. 7.45 ringer klockan (valdigt praktiskt for man behover aldrig halla reda pa nagon tid, bara lyssna efter klockan) och man gar till lektionen. Man trangs med 1000 andra elever uppfor trapporna, och skyndar sig pa for gud nade den som kommer for sent till lektionen. Fyyyy, da far man avdrag. Helst ska man sitta ner med sina bocker redo nar det borjar.
Sen har man alla lektioner med korta raster emellan, hinner bara byta klassrum, inte mycket socialt. Skolan har olika scheman sa C-dagar har jag alla amnen, A-dagar har jag Spanska, Web Design och Am. Historia, och B-dagar Marknadsforing, Engelska och Yoga. A & B dagar ar langre lektioner, men eftersom vi bara har 3 periods sa kanns det som dagen gar superfort. Lunch har man antingen 1st eller 2nd, och jag har 2nd lunch varje dag. Vilket betyder att man ar vralhungrig vid lunchtid, men oftast ar alla fall koerna kortare till alla kopstallen.
Efter lunch fortsatter man med lektioner. Sen vid 2.15 ringer klockan ut, woohoo. Da gar man till omkladningsrummen och byter om och ut pa sportfaltet till skolan (eller kor nagon annanstans) och har traning. Jag har ju Cross Country, sa tranar ca 2.5 timme varje dag. Forst springer vi, och sen varannan dag har vi gympass efterat. Sen aker man hem och sitter i hot tuben, lyssnar pa musik och ar allmant dod. Sen far man middag, gor laxor och sen har man lite fritid. Exempelvis for att blogga. Efter det gar man och lagger sig, och sen borjar det om igen. Som ni kanske hor har jag fullt upp 24/7, sa sorry om jag svarar pa mail och sa langsamt. Tiden gar sa sjukt fort, hinner inte riktigt med. Men det ar kul.

Forsta dagen var lite hemsk. Gillar inte att ga in helt ensam i ett klassrum och inte kanna nan dar, och leta efter en lamplig sittplats. Scary. Men vid sista lektionen borjade jag fa in vanan, sjatte gangen gillt liksom. Nu bryr jag mig inte langre. Kanner ju i och forsig en del i de flesta klasserna nu men anda.
Forsta lunchen var ocksa lite hemsk, sag typ ingen jag kande. Bara 1000 okanda manniskor vid massa bord. Man ba, hello var ska jag sitta? Men plotsligt hander det. Sag en hand vinka och ar det inte Connor. Saved. Sa hade lunch med dem.
Nu fortiden ar luncherna inte lika hemska. Man har alltid lunch tillsammans med andra man kanner, det ar bara nagra awkward moments innan man hittar dem. Men jag kommer over det :)

Har helt okej larare. Mr. Powell ar spanska lararen. Han pratar pa spanska hela tiden sa 99% av klassen forstar ingenting. Jag sitter bredvid Chase, som for ovrigt spelar i football teamet, sa vi garvar bara at allt vi inte forstar. Mr. Powell gav mig en utfragning om Sverige pa spanska, jag var ratt lost. Sa Chase viskade oversattningar pa engelska och sen briljerade jag med mina svar pa spanska. Ratt okej. Hade hellre haft Mrs. Hooker dock (hahaha jo det ar hennes namn). Hade kants roligare att ga till spanskan om jag visste att jag skulle bli undervisad av en hooker.

Mrs. OBrien for marknadsforing ar en extrem perfektionist. Men jag tycker ratt synd om henne for hon fick typ missfall. Sa let's leave it there. For web design har jag Mr. Everett och ja, inget speciellt med honom. Ser ut som en militarsnubbe. Skulle latt kunna se mig honom skjuta folk pa lopande band i Irak.

Mrs. Freeman undervisar engelska, och hon ar sot. Lite wierd dock, hon fick oss att lasa en artikel om hur man tar bocker till sin sjal och gor dom till en del av sig sjalv. Hm?
Mr. McKay undervisar Am. Historia och han ar latt min favorit. Han ar rolig, skamtar alltid om saker och ger oss oforskamta knep att komma ihag de 50 staterna. Well, it works. Han borjade forsta lektionen med att halla ett litet tal om att man aldrig avbryter folk, men att man daremot kan ge blanka fan i vad de sager. En metod som han sjalv ofta anvande sig av. Jahapp, bra att veta.
Yoga lararen ar en man i 50-ars aldern som antagligen inte brinner for yoga. Han alskar diciplin, och nar folk inte har det tycker han om att hitta pa smartsamma satt for folk att komma ihag att ha det nasta gang. Atminstone hota med det.

Well, alla har vi vara brister. Men jag alskar dom for det. (Det ar inte riktigt sa hemskt, men jag berattar om de daliga sidorna for de ar roligast :) ).

Imorgon ar forsta football matchen! BHS mot Ferndale, sa ska vara med nara tjejer innan och typ dekorera t-shirts som vi ska ha till matchen. Connor och hans kompisar ska mala sig i BHS farger och heja nakna. Ska bli intressant. Football ar BIG DEAL har, sa vi ska ha pep rally and stuff i skolan innan, ska bli kul att se. Sjukt annorlunda fran Sverige alla fall! Efter matchen ska vi antagligen ta hit lite folk och ha hot tube party. Lordag har jag cross country och sedan ska vi aka ut med baten. Har inte sett baten annu, sa ska bli kul! Tydligen har den tva sovrum, kok och badrum alla fall. Sa later ju inte alltfor hemskt. Sa ni far kanske vanta lite pa uppdatering.

PUSS hoppas ni har det bra!

7 kommentarer:

  1. Anonym sa...

    Vad mycket som händer hela tiden. Tur att du tycker om att skriva så får ta del av dina dagar. Visst är det som på film på skollunchen att du köper din mat och har olika ställen att välja på? Har du skalat några morötter till familjen ännu eller hittat hård ost att hyvla?
    Oscar har fullfart med sin innebandy och pappa är åter från sin kurs. Jag försöker träna så ofta det går och mormor och jag ska prova en ny yoga på söndag.
    Har köpt glitter ögonskugga fr Makeup store ska provmåla mig ikväll och hoppas det är lika lätt som tjejen sa i affären.
    Längtar efter dig puss och kram/mamma  

  2. Anonym sa...

    Skoj.  

  3. Anonym sa...

    Du lär och vi läser!
    Så bra att som gammal lärare få ett utbyte i landet "over there" Att ta böcker till sitt inre blir en yoga för själen, mannen med sin specialyoga kanske kunde berika sig! Hoppas att min yoga blir ett mellanting.
    Du är lite som i det militära med alla idrottsture. Glöm inte att du har 50% "sisu" i dig! Kram mormor  

  4. Anonym sa...

    hot tub party... ja e avundsjuk...
    men, men de gar bra har hemma ...
    fast saknar dig(MYCKET)... hoppas det gar bra pa matchen for de tappra football grabbarna. det verkar ganska olikt sverige men kul att du redan fatt kompisar i skolan. Ha kul pa baten. hade skolfoto idag haha=) Bye, bye
    //brossan  

  5. Anonym sa...

    HejIda-pinglan!

    Vi sitter i morfars kök i Mejensjö och läser om dina äventyr i det stora landet i väster! Åh vad kul det är att höra om alla nya bekantskaper och vad annorlunda det verkar vara. Du skriver så roligt också,vi kan riktigt se din galna lärare stå med k-pisten och meja ner folk...

    Carl undrar om du har oväder hos dig? Han har hört talas om en översvämning i USA och undrar hur det går för dig då? Tony undrar om du köpte tuggtobak till Fred?

    Carl hälsar att han saknar dig -och det gör vi allihopa!

    Nu ska vi gå upp på morfars vind och se om vi hittar några fladdermöss ....

    Ha det gott tjejenså hörs vi snart igen

    Kramar alla vi i Småland  

  6. Anonym sa...

    hahah ida va gulliga dom är i din familj :D  

  7. Anonym sa...

    Nej usch Ida..nu blir jag avis på riktigt :( kan jag inte få byta med dig någon månad eller så? ;) pussisar på dig / Johanna K  


Blogger Template by Blogcrowds


Copyright 2006| Blogger Templates by GeckoandFly modified and converted to Blogger Beta by Blogcrowds.
No part of the content or the blog may be reproduced without prior written permission.